Victor Pițurcă dezvăluie cum a reușit Gigi Becali să ia Steaua. Povestea ciudată care „bântuie” fotbalul românesc de 20 de ani

de: Sorin Barbu
27 10. 2023

Victor Pițurcă a făcut noi dezvăluiri în care a spus cum ar fi preluat Gigi Becali clubul Steaua, acum 20 de ani. Fostul selecționer susține că omul de afaceri a fost refuzat de generalii din Ministerul Apărării Naționale la prima adunare generală, dar a reușit să facă o nouă convocare, doar cu oamenii apropiați. Așa ar fi reușit să pună mâna pe clubul din Ghencea.

Victor Pițurcă susține că generalii nu au fost de acord să-i dea clubul Steaua lui Gigi Becali

Victor Pițurcă pune într-o lumină nouă momentele din anul 2003 când Gigi Becali a preluat clubul Steaua. Fostul selecționer antrena echipa roș-albastră în acel moment și susține că omul de afaceri nu a reușit să-și împlinească planul de la prima tentativă. În prima fază nu a reușit să strângă voturile necesare și a reușit să convoace o altă adunare generală în care nu au mai fost probleme.

„Eu nu cred (n.r. că există semnăturile generalilor)! Eu am participat la Adunarea Generală și generalii nu au fost de acord cu sugestia domnului Gigi Becali. El a făcut altă Adunare Generală, fără generali, cu alți oameni, care au semnat și a trecut echipa de partea lui. Iată că în timp s-a demonstrat că de fapt nu este Steaua.

E păcat că nu se face odată lumină ca să știm despre ce e vorba… Titlul este, dar nu știu la ce echipă. Eu spun că la Steaua! Nu? Eram antrenorul Stelei atunci. Trebuie să se facă lumină. Eu sunt de partea Stelei”, a dezvăluit Victor Pițurcă despre modul în care Gigi Becali a preluat clubul Steaua.

Victor Piturca, pe banca echipei Steaua

Victor Pițurcă este convins că Gigi Becali nu a preluat legal Steaua

Victor Pițurcă nu este singurul care este convins că Gigi Becali nu a preluat legal clubul Steaua și spune că FCSB nu are cum să fie continuatoarea echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în anul 1986. De altfel pe această temă există mai multe procese. În ultimul, de la Curtea de Apel, instanța a decis ca palmaresul din perioada 1947-1998 aparține clubului CS Steaua, iar din anul 2003 este al FCSB. Palmaresul din perioada 1998-2003 nu aparține niciunui club. Această decizie nu este definitivă.

„Eu nu înțeleg de ce nu s-a pus problema aceasta (n.r a trofeelor cucerite între 1998 și 2003). Cât mai repede ar trebui să se rezolve. Mi se pare foarte urât. E problemă pentru casele de avocatură. Din partea Stelei este domnul Talpan, care este jurist, nu neapărat avocat și s-a bătut de-a lungul timpului.

Clubul Steaua avea nevoie de o casă de avocatură. Nu înțeleg de ce nu vrea să se facă lumină odată în tot ce a însemnat trecerea clubului Steaua la Gigi Becali. Gigi Becali tot spune că au semnat nu știu câți generali. Sunt și eu curios dacă a semnat vreun general trecerea echipei de partea lui”, a declarat Victor Pițurcă, la Sport.ro.

Clubul Steaua a fost preluat de la Ministerul Apărării, mai întâi de către Viorel Păunescu, în 1998, iar apoi de Gigi Becali, în 2003, care începuse să inveastă la acest club încă din anul 2000.

Gigi Becali a câștigat 12 trofee în calitate de patron al FCSB: de cinci ori titlul, de două ori Cupa României, de trei ori Super Cupa României și de două ori Cupa Ligii.